perjantai 30. lokakuuta 2009

Surly Pugsley

Myönnetään heti alkuunsa, että tämä pyörä on puhdas heräteostos ja oletettuna käyttötarkoituksena mielessä lähinnä "tyhmäpyöräily". Huomasin lähikaupan nettisivuilla (12.10) tarjouksen vanhalla värityksellä (purppura) olevasta Pugsleyn runkosetistä. Totesin, että siitä jos tekisi sinkulan, niin olisi aika pitkälti täydellinen vastakohta tuolle keventelyprojektille. Laskeskelin pikaisesti mitä tulisi hinnaksi perusosilla saksa-britti-hinnoilla ja päädyin yllättävän korkeaan hinta-arvioon. Pugsleyn erikoisvanteet ja -renkaat maksavat irto-osina suunnilleen maltaita. Oli aika lähellä että koko ajatus olisi tyssännyt siihen.

Ajatus jäi kuitenkin kummittelemaan takaraivoon. Laitoinkin muutaman päivän kuluttua lähikauppiaalle tarjouspyynnös kasatusta sinkulasta perusosilla. Vastaus tiesi menoa. Tarjous oli useamman sata €uroa halvempi kuin oma hätäinen arvioni. Mukana tuli alustava osalista, joissa ei juuri ollut valittamista. Muutamaa yksityiskohtaa tarkentamalla ajauduttiin nopeasti tilanteeseen, josta ei ollut enää paluuta. Etenkin kun oikean kokoisia runkoja oli jäljellä enää ilmeisesti 1 kpl (tietty!) . Tilaus tehtiin.

Tässä kohtaa ilmeni kuitenkin ikävä yllätys. Surlyn Large Marge Offset vanteita ei ollut saatavilla mistään. Tehtaan alustava arvio kertoi että menee ainakin kuukausi.

Toinen vaihtoehto vanteille on Vicious Cyclesin Graceful Fat Sheba kehät. Ne vaan painaa vielä enemmän kuin Surlyt ja laadusta on kuulunut moitteita. Kaiken lisäksi näitäkään ei ollut saatavilla.

Tuoreimman tiedon mukaan Large Margeja ei saa ainakaan 1-2 kuukauteen. Sheboja taas saattaa valmistua ensi viikolla ja toimitusaika siitä olisi noin pari viikkoa. Jos tämä varmistuu, eikä Surlyltä kuulu mitään varmaa siihen mennessä taidan tyytyä Sheboihin.

Spekseistä lisää tuonnempana kunhan kiekkohomma selkiytyy. Sen verran pitää sanoa, että paino lienee jossain 14 kg:n hujakoilla. Eli ei juurikaan Metaa painavampi, eikä edes yli tuplasti tohon nykyseen sinkulaan verrattuna.

1 kommentti:

Yeti kirjoitti...

Kiinnostava peli. Olen itsekin hiukan katsonut sitä, mutta minulla ei ole varsinaisesti sellaiselle käyttöä.