sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Vajosuon kalja-ajelu 27-28.11.2010

Järjestyksessään toinen vuotuinen Vajosuon kalja-ajelu suoritettiin viikonloppuna. Winter Extreme versiota ei tarvinne erikseen järjestää. Mukana oli yhteensä viisi retkeilijää. Saimme myös jo perinteeksi muodostuneen yllätysvierailun. Tämänkertainen vieras saapui tosin vasta aamulla.

Reissu oli jälleen mieleenpainuva. Sitä on mukava sitten kesähelteillä kärvistellessä taas muistella. Lämpötila oli lauantai-iltana -12, josta se yön aikana laski noin -18 asteen kieppeille. Auringon nousun jälkeen lämpötilä palasi noin -12 paikkeille. Kertaakan koko reissun aikana ei paleltanut, vaikka ajoittain kylmä olikin. Ilman nuotiopaikkaa vastaava reissu olisi varmasti luonteeltaa hyvinkin erilainen.

Pugsley on luotu juuri tämän tyyppisille retkile. Lunta oli niin paljon, että pitkoksilla ajelu oli leveän renkaan ansiosta edes jotenkin mahdollista. Lumi oli peittänyt pitkokset kokonaa, eikä lankkuja voinut hangessa hahmottaa. Lisäjännitystä aiheutti se seikka, että suo oli vielä käytännössä sula. Pahimmassa tapauksessa reipas ulosajo olisi johtanut jalkojen kastumiseen. Ja voi vain kuvitella miten terveellistä se olisi ollut -12 asteen lämpötilassa.

Koska en omista kunnollista tavimakuupussia, jouduin kuljettamaan myös kesäpussia ja ylimääräistä makuualustaa. Alustat, pussit ja leiriin varatut toppavaatteet sain lastattua pyörän etu-ja takatarakoille. Runkolaukussa kulki työkalut ja vähän varaosia. Pyörässä oli lisäksi 1,5 l juotavaa. Kokonaispaino lastatulla pyörällä oli noin 25 kiloa ja repulla ehkä 10. Repussa kulki varavaatteet, syötävät ja juotavat sekä muu leirissä tarvittava välineistö. Varavaatteita oli matkassa vähän liikaakin, mutta parempi niin päin.

Hankintalistalla on ehdottomasti pari eristettyä juomapulloa, jotka näyttivät toimivat vielä hienosti, omien pullojen ollessa jo umpi jäässä.









Lisää kuvia löytyy taas Yetin blogista.

Ei kommentteja: