tiistai 24. toukokuuta 2011

Surly Troll

Pitkähkö projekti valmistui vihdoin ajokuntoon.
Peikko luonnollisessa ympäristössään
Tällä kertaa ei ollut edes heräteostos, ei toki, vaan enemmänkin pakko-ostos. Ero näiden kahden välillä on se, että ensimmäinen ostetaan heti ja jälkimäinen heti kun mahdollista. Jäin Trollin koukkuun heti ensimmäisistä promokuvista viime syksyltä. No uusi pyörä on joka tapauksessa tosiasia.

Surly kuvaa Trollin käyttötarkoitusta näin:
"Use it as a mountain bike, as a cruiser, commuter or touring rig. Use it as your go-to utility tractor. Try out different tires or handlebars. Add some racks and gears or strip it down to a singlespeed drivetrain. Take it camping, ride it to the grocery store or session on your favorite single-track. Build it up, ride it for a while, then reinvent it."

Aika tarkalleen juuri kuvauksen mukaiseen käyttöön olen itsekin sitä kaavaillut.


Surly Troll versio 1.0Osista juttua:

Tanko on Titecin Hell Bent J-Bar. Tangon pitäisi olla mukava ja mahdollistaa useamman ajo-otteen. Lisäksi se näyttää hassulta.

Kahvoiksi valikoitui parjatut Shimanon XT Dual Controllit. Valintaan vaikutti tanko, johon ks. vaihtajat ilmeisesti sopivat paremmin kuin erilliset kahvat ja vivut. Trekissähän on vastaavat LX-malliset ja niistä on pelkkää hyvää sanottavaa. Leppoisaan ajeluun ne ovat passelit ja helppokäyttöiset. Kisakäytössä olisivat mahdollisesti vähän kömpelöt.

Renkaiksi hakusessa oli leveät, hyvin rullaavat renkaat, joilla pitäisi pärjätä ainakin helpossa maastossa. Tarjouksesta löysin Maxxiksen Holy Rollerit. Rollerit ovat urbaaniin ympäristöön ja dirtille tarkoitetut. 2,4" leveinä ne täyttävät, ainakin paperilla, vaaditut ominaisuudet. Maastokelpoisuus arveluttaa. Yhtenä vaihtoehtona pyöri leveät Raceing Ralphit, mutta ne ei oikein iskenyt tähän projektiin. Liian tavalliset?

Käyttökokemuksista tulee oma juttu kunhan niitä ensin kertyy.

3 kommenttia:

Yeti kirjoitti...

Hienolta näyttää!

Toni Lund kirjoitti...

On nätti. Trollissa yhdistyy varmaan lähes kaikki. Ajelu ja askartelu. Aijotko kokeilla sinkulana?

Jarkko kirjoitti...

Varmaan joskus kun iskee taas askartelu kärpänen. Nyt jos keskittyisi vaan ajeluun kesällä.