lauantai 12. toukokuuta 2012

Alue karkelot käyntiin

Alue Cuppikin on päässyt taas vauhtiin tämän vuoden osalta. Tässä lyhyt yhteenveto kolmesta ensimmäisestä kisasta.

Ensimmäisenä vuorossa oli Piikkiön XC-ralli.

Lähdin kisaan kevyt™ jäykkiksellä. Ehdottomasti hyvä valinta. Rataa oli muutettu viime vuodesta. Nyt rata oli vielä enemmän jäykkäperäystävällinen. Sijoitus omassa luokassa kolmas, reilusti kärkikaksikolle jääneenä. "Joku" sinkulakuskikin oli nopeampi, mutta kisasi onneksi eri luokassa.

Seuraavana ihmeteltiin, että miten pitkä matka se 1000 m voikaan olla.

Spadekin pääsi tositoimiin. Välityksenä 42-15, joka oli ainakin näin alkukaudesta huonoilla jaloilla ihan ok. Enemmän haittaa oli siitä, että viimeisellä kierroksella kuski hyytyi ja kierros aika oli useamman sekunnin pidempi kuin kahdella ensimmäisellä. Tuulinen sää teki kisasta normaaliakin raskaamman. Aika 1:30,58, joka on yllättäen "vain" kolme sekuntia hitaampi kuin viime kauden paras ja samalla oma ennätys. Toisaalta aika oli 9 sekuntia nopeampikuin viimevuoden (ja ylipäätään) ensimmäinen veto. Eli kehitystä lienee tapahtunut. Pidempää välitystä kyllä tarvitsisi jos meinaisi oikeasti ajaa kovempaa. Tärkeämpää olisi kuitenkin, että kuski jaksaisi kaikki kolme kierrosta täysillä.

Ja kolmatena todettiin, että 10 km on vähintään 10 kertaa pidempi.

Liedon 10 km tempo siis kyseessä. Paremman vekottimen puutteessa revittiin kisassa Spadella, joka olikin oikein loistava. Aerodynamiikassa ehkä pieniä puutteita, etenkin vastatuulessa, mutta muuten. Liedon reitti on kuitenkin niin tasainen, että vaihteilla olisi tuskin saavuttanut mitään suurta etua. Aika 17.20. Ihan jees, ja hei en ollut viimeinen.