lauantai 19. toukokuuta 2012

Maatielenkkiä

Lenkin spekseinä oli pidempi hyvä vauhtinen taukovihaajan fixilenkki. Jostain syystä osonottajia ei ollut ruuhkaksi asti.

Matkaan startattiin 9.00 maissa Littoisten monitoimitalolta. Reitti kulki 110 tietä kohti Paimiota, josta käännyttiin kohti Sauvoa ja Kemiönsaarta menevälle tiellä. Vanhan 110 tien kunto oli kamala, onneksi sitä ei tarvinnut ajella kovin pitkää. Sauvo-Kemiö välillä puolestaan oli reipas vastatuuli. Onneksi matkalla oli kuitenkin runsaasti ylämäkiä. Tätä ihanuutta oli tarjolla noin 35 km, joka ajettiin kiltisti peräkkäin Matin hoitaessa suurimman osan vetohommista. Seuraavaksi alkoi matkan hienoin pätkä (tie 1835) kohti Angelniemen lossirantaa. Reilu 20 km mukavassa myötätuulessa kohtuullisen hyväkuntoista ja rauhallista saaristotietä. Kesämeininki.
Lossirannassa alkoi nesteet olemaan vähissä, eikä matkalla Angelniemeen löytynyt kauppaa jota oli uumoiltu. No lossirannasta toiselle puolelle tähyillessä vaikutti lupaavalta. Kokkilan lossirannassa nökotti nimittäin loistava täyden palvelun anniskelu- ja musiikkikeidas, Ankkuribaari. Vettä ja Ameriikkalaista colajuomaa matkaevääksi ja yksi olut taukojuomaksi. Taivaallista. Taukoa kertyi lossin odotuksineen n 25 min. Ei paha pitstop.

Kokkilasta matka jatkui kauniissa rannikkomaisemassa Vartsalan kautta taas kohti 110 tietä. Kilometri matkan parhaassa myötätuulessa kohti Helsinkiä ja Riikin teollisuusalueen läpi Vanhalle Turuntielle. Matka jatkui Paimio-Hepojoki-Piikkiö reittiä takaisin kohti Littoista. Loppupätkällä tuuli pyöri kummasti.

Kokonaisuudessaan ihan mahtava lenkki. Iso kiitos Matille seurasta ja reitistä.


Matkan dataa:
Virallinen osuus (Littoinen-Littoinen): Matka 137 km. (Siirtymineen yht. 150,5 km.)
Kokonaisaika: 5h 39 min. (ka. 24,2 km/h)
Liikkeellä olo aika: 5h 8 min. (ka. 26,6 km/h)
Garmin kerto kokonaisnousuksi 792 m, joka voi olla jopa lähellä totuutta.
Syke: ka. 133 bpm. (max 166 bpm).
Energian kulutus veikkaus n. 2800 KCal. (kyllä taas maistui ruoka hyvältä)

Kovan tuulen ja nousumetrien valossa ihan kohtuullinen etenemisvauhti tyhmäpyörille.

Koska insinööri rakastaa matematiikkaa lisätään loppuun vielä mielenkiintoinen lukema: 25222,
joka on kampikierrosten lukumäärä 150 km matkalla 42-15 välityksellä. :)

Ei kommentteja: