lauantai 22. helmikuuta 2014

Kauden haaste

Koska tyhmä ei opi, ilmottauduin Tahkon 240 km matkalle.

Tahko MTB on taas perinteisesti kesäkuun viimeisenä viikonloppuna. Eli 4 kk olisi aikaa reenata kuski kuntoon. Saattaa olla että tämä matka vaatisi jo jotain systemaattista harjoittelua perinteisen "ajellaan mitä huvittaa ja hauskalta tuntuu" -metodilta, joka riitti vielä 180 matkan selattämiseen ihan hyvin.

Perheellisen on kuitenkin hankala tehdä mitään systemaattista, mutta niin pitkiä lenkkejä kuin vain suinkin mahdollista on pyrittävä kevään mittaan ajelemaan. Motivaation määrä tietty korreloi vahvasti mahdollisuuksia. Ainahan voi ajaa vaikka yöllä, jos vaan into riittää.

240 km kisahan alkaa yötä vasten klo 24.00. Läpiyön ajamisesta on onneksi kokemusta kahden edellisen syksyn Mamuttimarsseilta, joissa matkan pituudet on suunnille samoissa lukemissa. Tahkolla tietty on sitä ylämäkeä, joka vie voimia, mutta toisaalta Tahkolla on loistava huolto, valoa ja lämmin, joista mitään ei ole Mammuttimarsissa.

Aikaa reitin suorittamiseen on 20 tuntia. 180 km meni aikaan 13 h ja 23 min. eli yhteen lisä kierrokseen olisi aikaa peräti 6,5 tuntia. Kierrosajat viime vuodella olivat n. 4h 5min, 4h 32 min ja 4h 46min. Jokainen kierros oli siis vain 15-20 min pidempi kuin edellinen. Suoralla laskukaavalla aika menisi jonnekin 19 tunnin paikeille.

Hyviä reenivinkkejä otetaan vastaan. :)

Ei kommentteja: