perjantai 28. helmikuuta 2014

"Kesäksi kuntoon" -projekti

Loppuvuosi meni Mammuttimarssin jälkeen täysin laiskotteluksi motivaation lopahtaessa kokonaan. Säät oli paskat, pitkittynyttä flunssaa ja mitä niitä nyt on tekosyitä. Ei napannut tehdä edes päivitystä tänne.

Alkanut vuosi on kuitenkin lähtenyt ihan kivasti liikkeelle. Tammikuussa tuli kolmen vimeisen viikon aikana pyöräiltyä itselle talvikuukaudeksi kohtuulliset 669 km.
Tammikuun hyvän fiiliksen pohjilta tuli siis ilmottauduttua Tahkon kuninkuusmatkalle. Olen edelleen melko varma, että 240 km ei mene pelkillä vanhoilla pohjlla, joten tarttis tehrä jotain...

Helmikuussa pyöräily on jäänyt taas vähemmälle. Rajoittunut lähinnä työmatkoihin pienillä sakkolenkeillä ryyditettynä (keli on ollut niin vitumaista jne, jne). Pyöräilyn sijaan on tullut käytyä vähän uimassa ja juoksemassa. Lisäksi aloitin helmikuussa jonkin sortin lihaskuntoremontin. Tarkoitus olisi suorittaa, mutta perus liikkeitä tasaisesti toistettuna. Erityisesti keskivartalo on aivan liian huonossa kunnossa.  

Aattelin että josko tänne kirjoittelemalla saisi ylläpidettyä harjoitusmotivaatiota.

Lihaskuntoremontti sai alkunsa punerrushaasteesta, jossa totesin, että mulla ei ole lihaksia muualla kuin vähän jaloissa. Helmikuussa on siis tullut punnerrettua enemmän kuin viimeisen 5 vuoden aikana yhteensä.
Punnerruksen hyväpuoli on, että se tehoaa käsien lisäksi myös keskivartaloon, kun pitää punnerrusasennon tiukssa paketissa.

"kuntopiiri" on tarkoitus hoitaa pienissä osissa TV-Shop tyyliin arjen lomassa, jolloin lihaskunto paranee kuin itsestään.Ei kommentteja: