lauantai 15. tammikuuta 2011

Uusi lelu

Tuli hankittua joulu/synttärilahjaksi Garminin Forerunner 110. Laite on rannekello-tyyppinen sykemittari, joka on varusteltu GPS-tallentimella. Pienikokoinen ja yksinkertainen.

Sykkeet eivät ole koskaan pyöräillessä tuntuneet oleellisislta, mutta tuon juoksulenkkeilyn kanssa ne tuntuvat kiinnostavan. Lisäksi juostessa on orpo olo kun ei tiennyt matkasta tai nopeudesta mitään. En omista edes rannekelloa, joten ajantajukin oli hukassa. Vanhalla GPS-vehkeellä (MyLogger) pystyi toki jälkeenpäin tarkastelemaan dataa.

110 näyttää liikkeellä ollessa: kuljetun matkan ja ajan, kellon, sykkeen, kalorit sekä etukäteen säädettävissä olevan matkan keskivauhdin (=väliaika, lähinnä juoksussa hyödyllinen).

Ainoa ominaisuus, jossa MyLogger on parempi on säädettävä tallennusväli. Ominaisuudesta on se hyöty, että sillä saa venytettyä akun kestoa ja samalla siis tallennusaikaa. Forerunner lupaa kyllä tallentaa reittiä 8 tuntia, joka riittää mille tahansa normilenkille. Mutta esim. Tahkon 120 ym. juttuihin ei ihan riitä. Tosin MyLoggerin epäluotettavuudesta johtuen en ole silläkään saanut koskaan erikoispitkiä tallennuksia tehtyä.

Havaintoja sykkeistä:
Korkein mitattu - 184 bpm (ei yritetty maksimia, mutta tiukassa ylämäessä)
Keskisyke unessa (7h) - 47 bpm
Matalin mitattu - 41 bpm


Tässä malliksi yksi lenkki Pyörällä.
Ja testilenkki juosten.

Ei kommentteja: