lauantai 29. lokakuuta 2011

Kaarinan syysmaraton

Tulipahan hölkättyä puolikas maraton läpi kauniissa syys-säässä.

Kunto oli pieni kysymysmerkki. Molemmat akileet nimittäin kipeytyivät todella pahasti noin 3 viikkoa sitten. Sen jälkeen en ole uskaltanut käydä ollenkaan juoksulenkillä, vaan keskityin lähinnä venyttelyyn ja tankkaamiseen tietty. Huomenna on varmasti paikat kipeänä, mutta juostessa ei ollut normaalista poikkeavaa kipua missään. Kylmää ja venyttelyä luvassa jatkossakin.

Juoksu meni yllättävän rennosti tavoiteaikaan, joka oli siis 2h alitus. Virallinen aika 1:59.29. Meinasi viimeisellä kolmella kilometrillä vaan tulla kiire. Siihen asti juoksu tuntui hyvältä ja suorastan mukavalta. Onneksi lähdin ihan reippaasti liikkeelle, muuten olisi jäänyt tavoite saavuttamatta. Koko matkan menin tasaisella ~5:30 min/km vauhdilla. Kilometreillä 17-20 vauhti oli vähän hitaampaa lähempänä 6 min/km. Viimeisellä joutui puristamaan väkisin vielä 5:30, että ehti ajoissa. Käppyrä ym.

Vaikea arvioida olisiko ajasta voinut nipistää juoksemalla alkupuolella kovempaa, vai olisiko tullut stoppi ennen maalia. Paljon ei kuitenkaan ollut tällä kunnolla parannettavaa.

2 kommenttia: