tiistai 14. heinäkuuta 2015

Melonnan alkeet

Olen ihastellut Peterin kajakki-touhuja viimeisen vuoden aikana sen verran, että tuli keväällä itsekin ilmoittauduttua kolmen illan melontakurssille. Saaristomeren Melojien järjestämä kurssi oli niin hyvä ja monipuolinen että innostuin oikein tosissaan. Liityin heti kurssin jälkeen seuran jäseneksi ja onkin tullut käytyä seuran yhteismelonnoissa viikottain.

Jäsenenä saa lainata seuran laajaa kalustoa melontakeskuksen aukioloaikoina ilmaiseksi. Eli aloittaminen on kohtuu helppoa, kun ei ole tarvetta omalle kajakille. Muutama perusvaruste, kuten neopreenikengät ja omat liivit on kuitenkin tullut hankittua. Muita erityisvarusteita ei kesäaikaan oikeastaan edes tarvitse, liivejäkin saisi lainaan, mutta niissä ei ole taskuja, jotka on aika hyödylliset erinäiselle irtotavaralle. Kännykälle tuli hankittua kunnollinen vedenpitävä suojapussi.
Melontavarusteiden(kin) suo näyttää kyllä loputtomalta, joten eiköhän noita varusteita vielä kerry.


(C) Peter Nylund
Melontatekniikkaakin on alkanut pikkuhiljaa löytyä. Tekniikan perusteet opetettiin varsin monipuolisesti kurssin aikana, mutta rentouden löytyminen ja oman tekniikan hierominen vaativat paljon harrastustunteja. Viime viikonloppuna tuli melottua toistaiseksi pisin lenkki, pituudeltaan n. 20 km. Taukoja pidettiin aika reilusti. Olin tyytyväinen siihen, että uskoisin löytäneeni melontaotteeseen vihdoin itselle sopivan tyylin, koska sormet eivät alkaneet puutua, kuten aikaisemmilla lenkeillä on tapahtunut. Hartioita tulee varmaan jännitettyä vielä liikaa, sillä niska oli lenkin jälkeen vähän jumissa. Jalkojen sopivaa asentoa pitää vielä hakea, sille varpaat tuppaavat vähän puutumaan ja luppu lenkinsta alkoi pohkeitä vähän melkein kramppailla.

Kyllä Tämä voisi ihan harrastukseksi muuttua.

(C) Peter Nylund. Koeistuin myös Peterin kajakin. 

Ei kommentteja: