keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Alue Cupin viimeinen kolmannes

Viimeinen ratakisa (16.8)
pidettiin järkyttävässä kaatosateessa. Tarkoitus oli kai ajaa 3 km, mutta sovittiin, että ajetaan vain nopeasti pudotusajo. Olin hienosti kolmas, osallistujia 3.

Kuusistossa (25.8)
ajettiin viimeinen maantieosakilpailu, 10 km Tempo. Aika parani keväisestä yli minuutin (16:49,1) ... olin silti viimeinen. Kyllä tarvis Tempossa vaihteet olla, kun en ole mikään kadenssihirviö.

Liedon XC (30.8)
meni puolestaan mukavasti. Kerrankin jaksoi painaa kunnon sykkeillä, ilman tunnetta että happi loppuu. Jalat toimi ja pyörä (META). Reitti oli lähes kokonaan oikeaa maastoa, mistä suuri plussa. Alussa ja lopussa ainoastaan pienet pätkät pakollista märkää pururataa. Muutenkin reitti oli mukavan vaihteleva ja osin jopa tekninen. Kisaa ajettiin 30 min + 1 kierros. Maalissa olin toisena, ilman kanssakilpailijalle sattunutta valitettavaa rengasrikkoa olisin ollut pykälää matalammalla pallilla.

CX Hirvensalo (6.9)
Hirvensalossa rynnittiin hienossa säässä aavistuksen kostealla radalla. Mukavaa, mutta raskasta. Liikkeellä olin uusitulla Kevyt™:llä. Laitos toimi hienosti. Pitkissä alamäkipururataosuuksissa olisi kyllä toivonut isompaa eturieskaa. Reitti oli yllättävän tekninen (siis cyclocross radaksi), ei juurikaan helpompi kuin esim. Peltolan XC rata. Reitilla oli myös lajiin kuuluvia tunkkausosuuksia, joissa piti siis jalkautua. Toinen oli jyrkkä rinne, johon oi laitettu varmuudeksi vielä esteitä ja toinen oli kolmen esteen sarja kapealla polulla.
Kisaa ajettiin 30 min + 2 kierrosta periaatteella. Onnistuin toisella kierroksella hukkaamaan reitin. Ensin en hahmottanut kohtaa, josta purkkarilta siirryttiin metsään ja kun vihdoin tajusin paikan ajoin metsän puolella väärästä kohtaa alas kalliolta. Aikaa ja ainakin yksi sijoitus tuhraantui sekoilussa. Tästä alkoi hapokas takaa-ajo ja saavutinkin edellä olevaa joka kierroksella, kunnes viidennellä kierroksella takaa-ajetun takakumi alkoi vuotaa ja sain kaverin kiinni. Viimeiselle kierrokselle ei paljon paukkuja jäänyt. Kisan keskisyke näytti olleen 169, joka on minulle kohtalaisen korkea. Maksimi sykkeeni on noin 185 ja yleensä 175.n jälkeen alkaa olla jo todella tuskaista. Sijoitus oli lopulta jälleen kerran viides.

BMX (13.9)
Sää ei tällä kertaa suosinut BMX kisaa. Kupittaala satoi ja tuuli. Osallistujia oli kuitenkin yllättävän paljon. Sinänsä sää ei haitannut ajoa, mutta ehkä olisi ollut mukavampaa odotella omia ajovuoroja auringon paisteessa. No kisa meni kuitenkin ihan kivasti. Elitessä oli kolme miniatyyripyörää ja kolme aikuistenpyörää. Kolme ensimmäistä sijaa meni niille pienemmille, sain rynnittyä Pugilla 4. sijalle. :)
Pugsley oli yllättävän hyvä bemaksiradalla. Ainakin huomattavasti helpompi ajaa, kuin edellisellä kerralla täysjäykällä ja kapeilla renkailla. Kurveihin pystyi kääntämään ihan eri asenteella, kun tiesi, ettei rengas lähde alta. Tietty Pugin kääntösäde on tolkuton verrattuna pikkupyöriin. Ainakin sillä sai hyvin peitettyä ohituspaikkoja.

XC Mynämäki (20.9)
Myniksen rata oli jälleen erilainen verrattuna muihin kauden maastoratoihin. Aika paljon kapeaa polkua, jonka reunoilla paljon kivia ja kantoja heinikossa. Alusta oli lähes koko matkalta pehmeää. Ylämäkiä ei onneksi ollut kuin yksi pieni hiekka/irtokivi-nyppylä. Melkeen olisi voinut ajaa jäykkäperälläkin, mutta Metalla oli varmasti mukavampaa. Sijoitus karvaan loppukiritappion jälkeen neljäs.

Täytyy vielä raapustaa jonkinsorttinen yhteenveto koko kaudesta.

Ei kommentteja: