torstai 10. marraskuuta 2011

Drössiger H-Lite askarteluprojekti: Osa I

Törmäsin siis naurettavan halpaan runkosettitarjoukseen. Runko on Drössiger H-Lite, saksalainen ok bulkkirunko. Mukaan sai kuitenkin Rock Shox Reba RL:n, kaikki putkiosat ja ohjainlaakerin. Paketilla hintaa aika tarkkaan pelkän Reban normihinta ulkomaisessa nettikaupassa. Tarkempia kustannuksia en tule tässä projektissa julkaisemaan.

Sormet olivat syyhynneet jotain askarteluprojektia ja tartuin syöttiin. Pyörän kasaus on mukavaa puuhaa, mutta vähintään yhtä antoisaa on osien speksailu. Insinööri saa iloa, kun listaa exceliin erilaisia variaatioita komponenteista sekä niiden hinnoista ja painoista. Ks. projektin tavoite on edullinen xc-maasturi laadukkaista perusosista (ei hipoa, eikä keventelyä). Eli täysin älytön projekti, jonka ainut tarkoitus on speksaus ja rakentaminen ja alennusten metsäsätäminen. Voiko osista rakentaa uuden pyörän, joka on halvempi kuin saksalaisissa nettikaupoissa myytävät valmiit, hinta-laatusuhteeltaan erinomaiset, "talonpyörät"?

Kasaus on tarkoitus suorittaa syksyn/talven aikana ilman kiirettä, ( joka tulee olemaan projektin haastavin osuus). Olen ns. hätähousu. Tällä kertaa on kuitenkin toiveet korkealla, sillä pyörä ei tule tarpeeseen. (Tolleen ääneen kirjoitettuna vaikuttaa ehkä aavistuksen tyhmältä? Harrastus se on kuitenkin tyhmäkin harrastus).

Edullisuus sanelee käytännössä sen, että voimansiirto tulee koostumaan paljolti Shimanon palikoista. Osasarjoista SLX osunee parhaiten hinta-laatu -akselilla tavoitteeseen. Ja 3x9 lienee ainakin vielä halvempi kuin 10-sarja, jota muutenkin vielä vieroksun.

Kiekkojakin tekisi mieli kokeilla rakentaa itse, mutta aikaisempien projektien kokemuksella valmiit/custom-kiekot tulevat halvemmiksi kuin itsekasatut, laadusta puhumattakaan. Ehkä joku toinen kerta voisi ottaa projektiksi kiekon kasaamisen.


Runkosetti:

 1. runko: Drössiger H-lite 10 (2011), valkoinen
 2. keula: Reba RL 100 ml, valkoinen
 3. Ohjain laakeri: PZ Raceing, semi-integroitu
 4. stemmi: PZ Racing, 110 mm, valkoinen
 5. tanko: PZ Raceing Flat, 600 mm, valkoinen
 6. satulatolppa: Control Tech One, 400 mm, valkoinen
Tarvelista:
 • Voimansiirto
 1. kampisatsi
 2. polkimet
 3. ketjut
 4. takapakka
 5. etuvaihtaja
 6. takavaihtaja
 7. vaihdevivut
 8. kaapelit ja kuoret
 • Muut
 1. kiekot
 2. renkaat
 3. jarrut & levyt
 4. satula
 5. gripit
Tätä kirjoittaessa runko on jo matkalla ja taisi olla viimeinen laatuaan, sillä ei löydy enää kaupan sivuilta.
Let the speksaus beging...

Ei kommentteja: