lauantai 14. toukokuuta 2011

Lounais-Suomen alue Cup

Alue cup koostuu 21:stä kisasta. Lajeja on laidasta laitaan: xc, cyclo, bmx, tempo ja rata. Kaikista lajeista lasketaan pisteet kauden lopussa yhteen. Eli mukavan monipuolinen sarja. Rata ja tempokisoja on kuitenkin huomattavasti enemmän kuin maastopuolen mittelöitä.

Alunperin ajattelin, että osallistuisi vain xc-osakilpailuihin, mutta touhu olikin mukaansa tempaavaa ja kävin Piikkiön xc-kisan jälkeen kokeilemassa 1000 metrin aika-ajoa Kupittaan velodromilla ja 10 km tempoa Littoisissa. En ole koskaan ajanut velolla, enkä kokeillut kellottaa mitään tempoa, joten ensimmäiset kisat ovat aika pitkälti vain lajikokeiluja.

Xc-kisaan osallistuin Metalla, sija 5 irtosi ja en edes ollut viimeinen.

Radalla ja temmossa suhailin luonnollisesti F500:lla.

Välitys oli radalla 50-19, joka oli jälkeenpäin ajateltuna ihan liian kevyt. Seuraavalla kerralla kokeilen 50-17 tai 50-15 välitystä. Olin oman sarjani jumbo ajalla 1:39,5, (36,2 km/h) joka on paska aika. Syytän välitystä :D. Lämmittelyksi/harjoitteluksi ajoin 500 m vedon, josta kellotettiin 46,2 s (39,0 km/h). 500 m aikaan olen ihan tyytyvainen. En tiedä miksi 1000 m meni suhteessa paljon hitaammin, vaikka 500 m startissa vielä sekoilin polkimen kanssa. Vähäisen osallistujamäärän takia sijotuin kuitenkin ihan mukavasti. Olin toinen. Noloa.

10 km tempoa ajoin samalla välityksellä. Siihen se soveltui ihan hyvin, jos jaksaisi ajaa kovempaa 50-17 olisi varmaan parempi. Aika oli 17:59 (33,3 km/h) ja sijoitus reilulla marginaalilla viimeinen. Aikaan en sinänsä ole pettynyt, kun en ole lajia koskaan kokeillut, mutta eihän se kauhea hyvä ole. En syytä sinkulaa.

Hauskaa hommaa noin yhteenvetona.

Kolmen kisan jälkeen taidan olla peräti oman luokkani toisena, mutta tilanne korjaantunee nopeasti, sillä kauden edetessä tuskin pääsee missään lajissa "ryöstämään" pisteitä huonolla tuloksella.

Tavoite olisi kiertää mahdollisimman monta osakilpailua, ainakin kaikki xc:t ja 1000 m aika-ajot. Molempia taitaa olla 4 kpl. 20 km tempot taidan jättää suosiolla väliin.

Cyclocrossiin voisi osallistua maastopyörällä, mutta Bmx kisoista en tiedä. Siihen(kään) en omista mitään järkevää välinettä. Olen jonkun kerran kokeillut lainapyörällä, ei ollut oikein minun laji kyllä se. Saisihan sitä tosin aina yhden pisteen pelkästä maaliinpääsystä.

Tässähän ihan avutuu hyvä mahdollisuus. Huomaan nimittäin, että on omista ollenkaan kisapelejä...

3 kommenttia:

Jussi kirjoitti...

Viisi hyvää mahdollisuutta, jos oikein laskin!

Jarkko kirjoitti...

Niinpä...

Matti kirjoitti...

Yll yll yll...